احتمالاً شما این عادت را دارید که با بررسی قد و وزن، رشد کودک پیشدبستانی خود را اندازهگیری کنید. اما چگونه میتوانید رشد کودک خود را در زمینههای دیگر، مانند اعداد و شمارش و سایر مهارتهای ریاضی اندازه بگیرید؟
مامان یکی از دوستان مدرسهای دخترم، یک روز برام تعریف کرد که دخترش هانا می تونه از ۱ تا ۱۰۰۰ را بشمارد، اما همیشه بعضی از اعداد را جا میاندازد، یا یکجاهایی خیلی فکر میکند تا عدد بعدی یادش بیاد، گاهی هم اعداد نوشتاری را برعکس میخواند، بااینکه می دونه یکان و دهگان چی هست! ازش پرسیدم تا حالا در این مورد با معلمش مشورت کرده است، جواب داد، نه! چون فکر میکرده اینیک مشکل طبیعی در همه بچههاست، اما من که قبلاً می دونستم بعضی از بچهها دارای اختلالات یادگیری ریاضی هستند، ازش خواستم که حتماً با معلمش مشورت کند و اگر لازم باشد به کمک درمانگر این مشکل را برطرف کند…
اعداد و شمارش بخشی از زندگی فرزند شما هستند!
شاید فکر کنید برای اینکه بچهها اعداد را بشناسند، حتماً باید بلد باشند از ۱ تا ۱۰ را بشمارند، نه اینطور نیست، آموزش شمارش اعداد: کمک به کودکان برای درک کردن معنای اعداد است. البته مشکل جمع و تفریق را نباید با مشکل شمارش و اعداد اشتباه گرفت.
کودکان وقتی برای رشد آماده میشوند، معنی اعداد را میآموزند. بهعنوانمثال، کودکان دو تا سهساله میتوانند چیزها را هنگام شمارش حرکت دهند، اما آنها میتوانند هنگام حرکت، چهار چیز را تا سه بشمارند. این نشان میدهد که اگرچه آنها ممکن است اعداد را بهصورت متوالی بدانند، اما قادر به استفاده از آنها برای شمارش نیستند. در این سن، حساب کردن با یک کودک، فقط برای سرگرمی، عالی است. میتوانید پلهها را هنگام بالا رفتن یا هنگام سوارشدن اتوبوس باهم بشمارید. این کار به کودکان کمک میکند همانطور که میگویند به سمت همسانسازی یکچیز با عدد حرکت کنند.
هرچه بچهها تجربه بیشتری در شمارش داشته باشند، معنای اعداد را بیشتر میآموزند. درک معنای اعداد هنگام شمارش، به تجربه احتیاج دارد و میتوانید با دادن این تجربه، بهطور منظم به کودک خود کمک کنید.
اولین اختلالی که کودک شما در بدو ورود به مهدکودک با آن روبهرو است، شمردن اعداد و ارقام است. این کودکان یا شمارش اعداد را مدتها یاد نمیگیرد. و یا شمارش اعداد را یاد میگیرند اما بهزودی فراموش میکنند. این کودکان مفهوم ارتباطات عددها را باهم متوجه نمیشود. از عدم تمرکز و توجه پایینی برخوردار هستند و نمیتوانند فکرشان را یکجا متمرکز کنند.
زهرا کاظمی معلم رسمی آموزش و پرورش و درمانگر اختلالات یادگیری
ایشان فارغ التحصیل دانشگاه فرهنگیان بوده و با گذراندن دوره ها و کلاس های مختلف در زمینه ی مشکلات درسی و روانشناسی توانسته است تا کنون به خیلی از دانش آموزانی که در زمینه خواندن ، نوشتن و ریاضی مشکل داشتند بصورت حضوری و غیر حضور کمک کنند.
اولین درمانگر آنلاین اختلالات یادگیری در کشور هستند که از رزومه کاری ایشان می توان نمونه های بسیار موفق در زمینه درمان آنلاین را مشاهده کرد.
درک اعداد یک دنیای خیلی بزرگ است و باید به تمام نکاتش توجه کرد. زهرا کاظمی، معلم و درمانگر اختلالات یادگیری کودکان در دوره شمارش اعداد به فرزند دلبند شما کمک میکند، تا اعداد را درک کند و در شمارش اعداد مسلط شود. برای آموزش اعداد فقط نمیتوان از اشکال استفاده کرد. مباحث گستردهای برای بچههایی که اختلالات یادگیری دارند یا دیرآموز هستند، وجود دارد. با دوره درک اعداد و شمارش زهرا کاظمی همراه شوید تا این نکات به شما گفته شود و با بازیدرمانی شما بتوانید این نکات را اجرا کنید و به نتیجه مطلوب و مورد انتظار خودتان برسید.
مفهوم عدد از آموزشهای پیشدبستانی و دبستانی است و البته کاربردهای بسیاری هم در زندگی عادی و روزمره هر فرد دارد. برای اینکه مفهوم عدد را به کودک بیاموزیم باید پیشنیازهایی را برای وی فراهمسازیم. ازجمله مواردی که باید قبل از آموزش مفهوم اعداد، به کودک یاد بدهیم، شمارش و درک توالی است. کودک یادگیری شمارش را بهطور ریتمیک (بهصورت شعر و آهنگ) و در حین بازی بهتر فرا خواهد گرفت، به همین دلیل دوره آموزشی شمارش اعداد زهرا کاظمی نیز بر اساس بازیدرمانی است.
اگر اکنون متوجه مشکل فرزندتان در شمارش و مفهوم اعداد شدید، بههیچوجه زمان را از دست ندهید و برای رفع مشکل فرزندتان، همینالان اقدام کنید.