تکنیکهای بهبود روان نویسی در دانش آموزان

با توجه به اینکه در کشور ما اکثر دانش آموزان از داشتن یک دستخط خوب و قابلقبول فاصله دارند، تلاش برای بهبود این وضعیت و حل مشکلات روان نویسی در دانش آموزان یک امر مهم هست.
مسلماً روان نویسی در دوران کودکی تأثیر مستقیمی در روان کودک و حفظ آرامش در اعصاب او دارد.
پس مسلماً فقط نباید در مورد خوشخط بودن و رواننویسی دانشآموز تمرکز کنید. زیرا این موضوع میتواند در اعتماد به نفس کودک در دوران مدرسه تأثیر مستقیم داشته باشد.
کودکی که روان نویسی خوب و عالی داشته باشد، مسلماً در بین دوستان خود حس بهتری دارد. زیرا ممکن است که دوستان او نتوانند بهراحتی تکالیف خود و نکاتی که معلم به آنها میگوید را انجام دهند.
در چه دورانی روان نویسی را آموزش دهیم؟
اگر هنوز با کودک خود تمریناتی را انجام ندادهاید و نمیدانید که از چه سنی باید با او روان نویسی را تمرین کنید، بهتر است همین الان شروع کنید.
بهترین زمانی که باید با کودک خود در مورد رواننویسی تمرین کنید، قبل از دوران مدرسه است.
البته شاید کودک شما در حال حاضر در مدرسه و در حال تحصیل باشد. که در ادامه به شما خواهیم گفت که چگونه بتوانید با کودک خود در مورد روان نویسی تمریناتی را انجام دهید.
نکته مهم: تمرین کردن با کودک قبل از دوران مدرسه، بهمراتب آسانتر از زمانی هست که در حال تحصیل هست.
دلیل این امر به خاطر استرس و اضطراب ناشی از مدرسه هست. دانش آموزان به دلیل اینکه در مدرسه حضور دارند سعی میکنند تا بتوانند در زمان کوتاهتری روان نویسی را یاد بگیرند.
به همین دلیل کمی در تمرینات عجله میکنند و همین عجله نشان دادن بیهوده برای آموزش در رواننویسی ، باعث میشود تا طول دوره بهبودی این مشکل بیشتر طول بکشد.
در نهایت طول کشیدن این موضوع، باعث میشود که او احساس کند که توان یادگیری روان نویسی را ندارد.
و این موضوع در دانشآموز احساس اعتمادبهنفس پایین و در نتیجه عدم یادگیری در زمان معقول را به همراه داشته باشد.
برعکس این موضوع در کودکی که هنوز وارد مدرسه نشده است تا حدی صدق میکند. یعنی کودک هنوز وارد مدرسه نشده است و هیچ استرسی برای یادگیری سریع رواننویسی ندارد.
او سعی میکند که بدون استرس و حتی با تمرینات بیشتر و صبر و حوصله بیشتر، روان نویسی خود را بهمرور بهتر کند تا در دوران مدرسه بتواند با خیال راحت، تکالیف خود را بدون استرس انجام دهد.
نقش والدین در روان نویسی دانشآموز
البته نقش والدین بسیار مهم هست. زیرا آنها میتوانند به کودک یادآور شوند تا اگر احساس میکند که نمیتواند هر چه سریعتر روان نویسی خود را بهبود دهد، اصلاً نگران این موضوع نباشد.
زیرا همکلاسیهای او هم همین مشکل را دارند و برای آنها هم کمی سخت هست تا بتوانند در زمان کوتاهی، این مشکل را حل کنند.
به آنها باید یاد دهید که برای یادگیری هر آموزشی، باید صبر و تمرین زیادی انجام دهند، تا بتوانند در هر موضوعی مسلط شوند.
والدینی هم هستند که متأسفانه کودکان را تحتفشار روانی شدید قرار میدهند، و از آنها میخواهند تا در زمان کوتاهی، بتوانند روان نویسی را فرا بگیرند.
اینکه به کودکان گوشزد کنید که شما از همسالان خود ضعیفتر هستید، و باید برای رسیدن به آنها بیشتر زحمت و سختی بکشید، باعث میشود که آنها دچار استرس شدید و همچنین دچار اعتماد به نفس منفی شوند.
شما باید در کنار کودک و دانشآموز خود همراه باشید و صبر کنید تا او به مرور وضعیت خود را بهتر کند.
حتی بزرگسالان هم برای اینکه بتوانند آموزشی را یاد بگیرند، نیاز به زمان دارند.
پس اینکه، آموزش کودکان را کاری کماهمیت جلوه دهید، شاید از نگاه ما کاری کوچک باشد. اما برای آنها که برای اولین بار در محیط آموزش خاصی قرار گرفتهاند، یک دنیای کاملاً مبهم و پیچیده است.
روشها و تکنیکهای روان نویسی در دانشآموز
1- به کودکان یاد دهید که حروف را بدون عجله و با دقت بنویسند. مخصوصاً دانشآموزانی که در کلاس اول و دوم دبستان هستند.
2- شما بهعنوان والدین باید به آنها یادآور شوید که همیشه امکان اشتباه وجود دارد و اصلاً نباید از این موضوع ناراحت شوند.
بهترین راه برای رفع اشتباه، پاککن هست. از پاککن استفاده کنند و در تمرین بعدی با دقت بیشتری انجام دهند.
3- به او یاد دهید که چگونه مداد را در حالت صحیح آن، در دست بگیرند. زیرا حالت نگهداشتن مداد، تأثیر مستقیمی در روان نویسی او دارد.
همچنین معلمان هم در هنگام تدریس و املا گفتن باید مراقب نحوه در دست گرفتن مداد در دست دانش آموزان باشند، و به آنها نحوه صحیح در دست گرفتن مداد را یاد دهند.
4- یکی دیگر از روشها که در مدرسه میتوان انجام داد این هست که معلمان، دانش آموزان را در معرض کلمات متفاوتی که در اطرافشان هست قرار دهند.
به این شکل که با کمک حروفی که قبلاً کودک با دست خط خودش نوشته، رواننویسی را آموزش دهند.
نه اینکه با حروفی که در کتاب نوشتهشده، از کودک بخواهیم عین همان را در دفتر مشق خود بنویسید. این کار حتی برای بزرگسالان هم سخت هست.
5-معلمان باید توجه کنند که سرعت روان نویسی و دست خط هر دانش آموز متفاوت هست و نمیتوانیم از تمام کودکان بخواهیم که در نوشتن هماهنگ باشند.
این موضوع در رواننویسی او بسیار تأثیر دارد. زیرا میتواند باعث استرس و اضطراب در برخی از دانش آموزان شود.
6- یکی از مشکلاتی که در روان نویسی وجود دارد، مشکل حافظه هست. دانش آموزانی هستند که مشکل حافظه دیداری دارند و نمیتوانند کلماتی که قبلاً نوشتند را به یاد بیاورند و نوع دست خط خود را فراموش میکنند.
در این مورد حتماً باید با متخصص رفع اختلالات یادگیری ارتباط بگیرید، تا آنها بتوانند برای رفع مشکل حافظه دانشآموز راه حلهایی را آموزش دهند.
در مجموعه قاصدک دانش، کاربرگ های مختلفی برای حل مشکلات و اختلال حافظه دیداری کودک در نظر گرفت شده است، که میتوانید با کمک آنها، این مشکل را که میتواند در روان نویسی دانشآموز تأخیر ایجاد کند، به خوبی برطرف کنید.
برای دیدن کاربرگ حافظه دیداری پیشنهاد می کنیم که حتما از این کاربرگ ها کمک بگیرید.
7- یکی دیگر از مشکلاتی که میتواند در نوشتاری و رواننویسی کودک تأثیر داشته باشد، مشکلات زبان کودک هست.
کودکانی هستند که دارای لکنت زبان هستند، و به همین دلیل نمیتوانند یک رابطه مستقیم بین مغز و دست خود برای صحیح نویسی حروف و کلمات داشته باشند.
اکثر این مشکلات به شکل تلفظ حروف، مشکلات املانویسی و ساختار جملات نمود پیدا میکند. حتماً این مورد را به خوبی بررسی کنید.
برای دیدن کاربرگ املانویسی در مجموعه قاصدک دانش ، حتما اقدام کنید.
8- ممکن است دانشآموز دچار مشکل بینایی باشد. شاید او در مورد مشکلاتی مانند فاصله مناسب بین کلمات، فهرست بندی اعداد و یا قرار دادن به ترتیب کلمات، دچار مشکل شود.
این مشکل را میتوان در حواسپرتی کودک هم بررسی کرد. ممکن هست او در زمان نوشتن کمی در حافظه خود دچار حواسپرتی شود و به مواردی فکر کند که مربوط به مدرسه و کلاس درس نیست.
9- یکی از بهترین روشها برای حل مشکل روان نویسی در دانش آموزان، هم نوشتن و قرار دادن کلمات در جای مناسب هست.
سعی کنید کلمات 2 یا 3 حرفی را از او بخواهید، تا حتی بهصورت غلط بنویسد.
این کار باعث میشود تا او کمی تمرکز خود را از رواننویسی تکحرفی به روان نویسی چندحرفی گسترش دهد.
10- سعی کنید در فواصل زمانی خاصی با او در مورد رواننویسی کار کنید. تمرینات مکرر و عجله زیاد در روان نویسی حروف، باعث میشود تا او صحیح نوشتن اعداد را در ذهن خود فراموش کند.
باید این نکته را بدانید که اگر برای بارهای اول، اگر کلماتی در ذهن دانشآموز بهصورت غلط شکل بگیرد، بهسختی میتوانید آن را تغییر دهید. پس سعی کنید به آرامی، رواننویسی را با او تمرین کنید.
11- خودتان در کنار کودک بنویسید. سعی کنید هنگامیکه کودک در حال نوشتن تکالیف هست، خودتان هم شروع به نوشتن کنید.
او با دیدن دست خط شما و اینکه چگونه بهراحتی روان نویسی را انجام میدهید، انگیزه پیدا میکند تا همانند شما بتواند رواننویسی را یاد بگیرید.
همچنین دیدن نحوه نوشتن شما، در ذهن او باعث میشود، تا نحوه نوشتن صحیح حروف و کلمات را بهتر فرا بگیرید.
جمعبندی روان نویسی در دانشآموز
روان نویسی تأثیر مستقیمی در انجام تکالیف و همچنین اعتمادبهنفس کودک در دورانی که در حال تحصیل هست دارد.
سعی کنید حتماً در این مورد با معلم دانشآموز صحبت کنید و در مورد روشهای رواننویسی ، اطلاعات بیشتری را کسب کنید.
مسلماً هر معلمی برای اینکه بتواند این مشکل را در دانشآموز حل کند، روشهایی دارد. اگر شما هم روشهایی در مورد روان نویسی دارید حتماً در بخش کامنت ها برای ما ارسال کنید.
دیدگاهتان را بنویسید