مقایسه بین هوش بالا و نگرش در کودکان ؛ انواع طرز فکر

آیا فکر میکنید کودکان با هوش بالا نسبت به کودکانی که نگرش بالاتری دارند، در انجام تکالیف و در آینده زندگی، موفقتر هستند. درک این موضوع برای افراد عادی و والدینی که اطلاعات چندانی در مورد اهمیت نگرش در کودکان ندارند، کمی سخت خواهد بود.
شناخت کودکانی که نگرش بالایی دارند به زمان نیاز دارد. همچنین تربیت کودکانی که نگرش بالایی داشته باشند، نیاز به تمرینات خاصی دارند. اما هدف ما در این مطلب بررسی نگرش در کودکان و معرفی انواع طرز فکر در آنها است.
اکثر والدین احساس میکنند کودکانی که هوش بالایی دارند همیشه در زندگی موفقتر خواهند بود، یا وقتی که صحبت از موفقیت میشود احساس اکثر افراد جامعه این هست که با هوش بالا ارتباط مستقیم دارد (البته اهمیت هوش بالا در موفقیت نمیتوان نادیده گرفت). و به همین دلیل سعی میکنند که همیشه آنها را تشویق کنند. در دنیای واقعی، همه افراد این طرز فکر را دارند، اما شاید موضوع دیگری که در ذهن افراد مخفی مانده است، اهمیت نگرش در کودکان است.
مقایسه ویژگی نگرش در کودکان و ویژگی هوش بالا
ویژگیهایی که نگرش در کودکان ایجاد میکند، فراتر از خصوصیات یک فرد باهوش است. ذهن آگاهی تأثیر مستقیمی در افزایش نگرش در فرزندان دارد.
پیشنهاد میکنیم مطلب ذهن آگاهی در کودکان را ببینید، تا اطلاعات شما در این زمینه بیشتر شود.
شاید از خود بپرسید که چرا کودکانی که دارای نگرش بالایی هستند از کودکی که هوش بالایی دارد، دارای خصوصیات بهتری برای موفقیت در درازمدت دارند.
طبق تحقیقاتی که در چند سال گذشته انجام شده است آمارها نشان میدهد، کودکانی که دارای نگرش بالاتری هستند نسبت به کودکانی که هوش بالاتری دارد، بهتر میتوانند در فعالیتهای خودشان و پیروزی در چالشهای زندگی موفق شوند. داشتن نگرش بالاتر تأثیر بیشتری برای موفقیت در زندگی آینده افراد دارد.
چند نوع نگرش برای موفق شدن وجود دارد؟
اصولاً داشتن نگرش مبنی بر موفق بودن نیست؛ موضوع اصلی نوع نگرش است. اینکه چه نوع نگرشی میتواند باعث پیشرفت دائمی در زندگی و آینده شود نقش اساسیتری دارد.
اما چند نوع نگرش در دنیا وجود دارد؟! کدام نوع نگرش بسیار خوب است و کدامیک باعث تغییر نکردن ما میشود؟
در همه ما فقط یک مدل از نگرش وجود دارد. اما مزیت اصلی موضوع اینجاست که میتوانیم در هر زمانی آن نگرش را تغییر دهیم.
تغییر دادن و بهتر کردن نگرش در کودکان، آسانتر از افزایش هوش در آنها است.
اگر بخواهیم دو نوع نگرش اصلی را در نظر بگیریم، در مجموع ما ۲ نوع نگرش داریم: ۱- نگرش ثابت. ۲- نگرش رشد.
نگرش رشد چیست؟
در نگرش رشد افراد معتقد هستند که میتوانند با تلاش بیشتر و کوشش بیشتر، به اهداف و نیازهایی که دارند، دست پیدا کنند و بر چالشهای زندگی غلبه کنند.
یک مزیتی در این قسمت وجود دارد که باعث میشود این افراد بهتر از کودکانی باشند که هوش بالاتری دارند.
اما چه موضوعی پشت آن هست، بهتر است که قسمت دلیل برتری نگرش رشد به را نگرش ثابت (حتی با هوش بالا) در این مطلب را با دقت بخوانید.
کودکانی که در انواع چالش قرار میگیرند، اکثر از آن فرار نمیکنند و سعی میکنند تا در آن موضوع قرار بگیرند و آن را با تلاش و کوشش خودشان، حل کنند.
نگرش ثابت چیست؟
کسانی که نگرش ثابت دارند قابل تغییر نیستند. منظور از قابل تغییر نبودن چیست؟ منظور ما این هست که آنها علاقهای به پیشرفت و تغییر در شرایط معمولی نیستند.
میتوانیم با یک مثال ساده آن را برای شما روشن کنیم.
بهطور مثال: کودکی که علاقه دارند سعی کند تا نمره ۲۰ بگیرد را میتوانیم یک کودک با نگرش رشد در نظر بگیریم و کودکی که با گرفتن نمره ۱۰ تا ۱۳ خوشحال میشود را جزء کودکانی با نگرش ثابت در نظر بگیریم.
ضعف دیگری که در نگرش ثابت و حتی در افراد با هوش بالا وجود دارد، ناامیدی است. کودکانی که نگرش و طرز فکر ثابت دارند، اگر با یک چالش برخورد کنند، علاقهای به حل کردن آن ندارند.
اما یک کودک با نگرش رشد برعکس نگرش ثابت، در برخورد با انواع چالشها سعی میکند که به سمت آن حرکت کند و به صورت دقیق آن را بررسی کرده و تا زمانی که آن را حل نکند، دست نمیکشد.
اما چرا نگرش رشد به را نگرش ثابت با هوش بالا غلبه میکند؟
دلیل اصلی و وجه تمایز این دو دسته دقیقاً در نوع نگرش آنها است. کودکان با نوع نگرش ثابت (حتی با هوش بالا) علاقه زیادی به چالشها ندارند.
اما نگرش رشد باعث میشود که کودکان از انواع چالشها استقبال کنند و برای اینکه بتوانند اطلاعات و یادگیری خود را افزایش دهند، به سمت آنها میروند.
به همین دلیل، باهوش بودن دلیل اصلی و تنها راه برای موفقیت و غلبه به چالشهای زندگی نیست.
بلکه باید نگرش رشد را در کودکان ایجاد کرد که بتوانند با کمک آن، هم بر چالشها غلبه کنند و هم بتوانند هوش خودشان را با تجربه کردن انواع چالشها قویتر کنند.
سخن پایانی
کودکان باید بتوانند با تجربه کردن انواع شکستهای کوچک و شناخت ضعفهای خودشان، برای موفقیت در هر نوع فعالیتی در آینده آمادگی داشته باشند.
این راه با کمک گرفتن از مشاوران و متخصصان رشد کودک سریع تر و صحیح تر انجام می شود. برای دریافت مشاوره می توانید با کارشناسان ما در مجموعه قاصدک دانش در تماس باشید.
دیدگاهتان را بنویسید