چرا کودکان احساسات خود را پنهان می کنند؛ دلیل آن چیست؟

یک موضوعی در کودک شما متفاوت است، اما شما نمیتوانید آن را درک کنید و دلیل اینکه چرا احساسات خود را پنهان میکند را دریابید. او همان بچهای نیست که شش یا حتی دو ماه پیش میشناختید. شما میدانید که او چیزی را پنهان میکند، اما چه؟ دلیل پنهان کردن احساسات ر کودک چیست؟
این چیزی است که بسیاری از والدین به دفعات مختلف و احتمالاً چندین بار در طول سالهای نوجوانی خود تجربه خواهند کرد. این امری اجتنابناپذیر است، که والدین در برخی از جنبههای زندگی فرزندان خود از دقت کردن به احساسات آنها دور مانده باشند. همه اینها بخشی از روند رشد است.
با این حال، مهم است که والدین به اندازه کافی به فرزندان خود توجه کنند تا بدانند آیا چیزی در بروز احساسات آنها متفاوت است یا نه، تا زمانی که نیاز به کودک فرا رسید، آنها نیز برای مقابله با این موضوع اجتنابناپذیر در دوران کودکی و نوجوانی او، آماده شوند. در اینجا شش نشانه وجود دارد که نشان میدهد نوجوان شما چیزی را پنهان میکند و اصلا چرا در پنهان کردن احساس خود تلاش می کنند؟!
همچنین به درک و مفهوم احساسات در نوزادان تا کودکان ۳ ساله خواهیم پرداخت و نحوه شکلگیری احساسات و شناخت انواع احساسات شادی یا مثبت و احساسات غم یا منفی را برای شما بیان میکنیم. اگر نمیدانید که کودک شما چگونه در دوران کودکی تا ۳ سالگی میتواند احساسات را تشخیص دهد، حتماً بخش دوم مقاله مطالعه کنید. در ادامه با ما باشید.
بررسی دلایل پنهان کردن احساس در کودک که باید بدانید
۱. تغییر ناگهانی در رفتار
ممکن است کودک شما معمولاً از نوع پرحرفی باشد و ناگهان گوشهگیر شود.
شاید او به روش دیگری شروع به صحبت کرد، با استفاده از کلمات جدیدی که بخشهای عادی واژگان او نیستند. او میتواند بیعلاقگی ناگهانی را نسبت به چیزهایی که به آنها علاقه داشت نشان دهد.
تغییرات رفتاری نشان میدهد که اتفاقی در حال رخ دادن است، که کاملاً مطابق با شخصیت همیشگی او نیست.
۲. اغلب به مکانهای خصوصی فرار می رود
او میتوانست زمان بیشتری را در اتاقش بهتنهایی یا با تلفن یا کامپیوتر خود بگذراند. پنهان کردن احساس در تنهایی، بسیار آسانتر از زمانی است که در کنار دیگران هست.
همچنین پنهان کردن احساس، بهویژه وقت زیاد در اتاق و بازی کردن با یک اسباببازی خاص، در مکانی دور از خانواده و دوستان، برای او آسانتر است.
گوشهگیری، نشانه اصلی این است که نوجوان شما چیزی را پنهان میکند، که نمیخواهد شما بدانید. این موضوع تاثیر معکوسی در بهبود مهارت کلامی کودک خواهد داشت.
۳. تغییر در رفتار و ظاهر فیزیکی
مهم نیست فرزند شما چه چیزی را پنهان میکند، چه اعتیاد به چیزی باشد، چه غذا نخوردن و یا بینظمی در وعدههای غذایی؛ حتی اگر فقط یک تغییر و اشتباه باشد، احتمالاً تغییر ظاهری محسوسی وجود دارد.
این به این دلیل است که وضعیت فیزیکی یک فرد منعکسکننده وضعیت روحی است.
کودک شما ممکن است شروع به پوشیدن لباسهای عجیب و غیرقابل پوشیدن کند که تا به حال نپوشیده است. او ممکن است دست از دوش گرفتن، پوشیدن لباس تمیز و یا حتی غذا خوردن بکشد.
تغییر فیزیکی ممکن است عمدی نباشد، اما صرفاً نتیجه تغییر سبک زندگی و پنهان کردن احساس باشد، یعنی کاهش وزن یا افزایش وزن، نشانه آن است که نوجوان شما چیزی را پنهان میکند.
۴. دروغ گفتن یک دلیل پنهان کردن احساس در او
ممکن است متوجه شوید که وقتی سؤال میپرسید، نوجوان شما یا اطلاعاتی را پنهان میکند یا آشکارا دروغ میگوید.
والدین میدانند که چه زمانی فرزندشان حقیقت را نمیگوید. زیرا در طول رشد او در کنار او بودهاند و میدانند که در چه زمان خاصی او رفتارهای خاصی را دارد.
این موضوع دلیلی بر پنهان کردن احساس و یا احساسات خاصی هست ، که باید به آن توجه کنید.
۵. افزایش خشم
خشم یک احساس ثانویه نسبت به ترس است، به این معنی که وقتی فردی از افشا شدن دلیل خاصی میترسد، اغلب با خشم واکنش نشان میدهد.
اگر نوجوان شما کجخلقی یا حتی طغیانهای خشونتآمیز داشته باشد، احتمال زیادی وجود دارد که ترس در آن نقش داشته باشد.
این ترس سرکوبشده و از شما پنهان کردن احساس است، که به احتمال زیاد دلیل اصلی آنها رفتار پدر و مادر است.
۶. ناشناخته میشود
شما فرزندتان را میشناسید و این فقط ظاهر فیزیکی را شامل نمیشود. شما میدانید که او چگونه صحبت میکند، رفتار میکند و به چیزهایی واکنش نشان میدهد.
خنده، گریه و رفتار عادی او را میشناسید. شما همچنین میدانید که او چگونه لباس میپوشد یا خود را نشان میدهد.
وقتی کودک شما سعی در پنهان کردن احساس خود میکند، ممکن است به جایی برسد که حتی با یک صحبت معمولی، شما شروع به تعجب کنید که با چه شخصیت جدیدی صحبت میکنید.
ممکن است خودتان بگویید: «این بچه من نیست» یا «او آن بچهای نیست که شما بزرگش کردید»؛ البته در این مورد حق با شماست. اما شاید دلیل این موضوع خود والدین باشند.
چگونه راهکاری برای پنهان کردن احساس کودک خود پیدا کنیم؟
با این حال، همهچیز از دست رفته نیست. در مقاله زیر به این موضوع میپردازیم که وقتی میدانید فرزندتان احساساتش را پنهان میکند، چه کاری انجام دهید.
حتما مطلبی که در سایت قاصدک دانش در مورد رفتارهای والدین بد وجود دارد را حتما مطالعه کنید ، تا بتوانید جلوی پنهان کردن احساس توسط کودک را در برخی موارد بگیرید.
درک احساسات اولیه: کودکان چه زمانی در مورد احساسات یاد میگیرند؟
ما به عنوان یک انسان، به ویژه در تشخیص احساسات دیگران مهارت داریم. خواه رئیس ما عصبانی باشد، اعضای خانواده ما غمگین باشند، یا دوستانمان خوشحال باشند، ما معمولاً موفق میشویم عبارات عاطفی را در دیگران تشخیص دهیم.
این مقررات به ما این امکان را میدهد که رفتار خود را در موقعیتهای اجتماعی پیچیده تنظیم کنیم.
این به تمایلات جنسی ما اجازه میدهد از افرادی که ممکن است به ما صدمه بزنند، دوری کنیم، افرادی را که نیاز به حمایت دارند در آغوش بگیریم، با دیگران همدلی کنیم و با یکدیگر ارتباط برقرار کنیم.
بهطور کلی خواندن احساسات اطرافیان بسیار مفید هست. مهمتر از همه، این مهارت اجتماعی حیاتی از سنین پایین شروع به رشد میکند.
در واقع، نوزادان در سال اول زندگی شروع به نشان دادن نشانههایی از تشخیص احساسات مختلف میکنند! پس دقیقاً چگونه کودکان احساسات مختلف را درک میکنند؟
چگونه واکنشهای عاطفی و حالات چهره در سنین مختلف شکل میگیرد؟
اگرچه سؤالات زیادی در مورد این موضوع باقیمانده است، روانشناسان رشد اطلاعات جالبی در مورد چگونگی تکامل درک احساسات در چند سال اول زندگی کشف کردهاند.
حدوداً در کودکان از سنین ۴ سال به بالا، پنهان کردن احساس شروع میشود و در سنین بالاتر این روند پیچیدهتر و تشخیص آن کمی سختتر خواهد شد.
نوزاد ۴ ماهه
نشان داده شده است که نوزادان زیر ۴ ماه بین احساسات مختلف تمایز قائل میشوند.
یعنی وقتی به کودکان تصاویری از حالات مختلف چهره نشان داده میشود، آنها احساسات متفاوتی مانند: خشم یا شادی و حالتهای دیگر را برای دورههای زمانی مختلف درک میکنند.
از آنجایی که نوزادان در این سن هنوز قادر به صحبت کردن نیستند و حرکات عضلانی آنها محدود است، نگاه کردن به چیزی برای مدتزمان طولانیتر، روش کودک برای نشان دادن علاقه یا ترجیح به آن مورد خاص است.
مطالعات نشان میدهد که بچهها چیزی متفاوت از این تصاویر درک کردهاند و ترجیح میدهند به تصویر شاد نگاه کنند.
با این حال، درک درستی از انواع احساس کودک را به ما نمیدهد که آیا آنها میتوانند احساست مختلفی را از این نمایشهای مختلف داشته باشند یا نه؟!
نوزاد ۵ ماهه
در سن ۵ ماهگی، بسیاری از نوزادان میتوانند بیان صوتی احساسات مختلف را تشخیص دهند.
در مطالعاتی که در آن به کودکان یک تصویر از چهره نشان داده شد، اما صدا از یک لحن احساسی به دیگری تغییر کرد، کودکان بلافاصله پس از تغییر صدا دوباره شروع به تماشای تصویر کردند.
به عنوان مثال، اگر کودکی در حالی که صدای شادی میشنود برای مدت طولانی به چهرهای خیره شود، در نهایت حوصلهاش سر میرود و شروع به جستجوی جای دیگری میکند.
سپس، هنگامی که صدا به یک لحن احساسی غمگین تغییر میکند، بچهها دوباره شروع به نگاه کردن به چهره میکنند.
نوزادان یک ماهه به دلیل لحن احساسی شاد، غمگین و عصبانیت این واکنش را نشان میدهند. این به ما میگوید که در ۵ ماهگی، نوزادان به تغییرات در لحن احساسی صدا حساس هستند.
از این اطلاعات، ما میتوانیم در مورد زمانی که نوزادان شروع به تمایز بین حالات مختلف چهره و لحنهای احساسی صدا میکنند، بگوییم.
اما چه زمانی آنها شروع به ادغام این اطلاعات به منظور ایجاد حس معنای عاطفی از طریق چهره و صدا میکنند؟ برای بررسی این سؤال، محققان از چیزی به نام “مدل تطبیق چندوجهی” استفاده کردند.
این شامل نمایش دو ویدیوی مختلف به کودکان اما با یک صدا است.
اگر بچهها متوجه شوند که احساس کلیپ صوتی با احساساتی که در یکی از فیلمها توضیح داده شده مطابقت دارد، نوزاد زمان بیشتری را صرف تماشای ویدیوی مشابه میکند.
این به ما میگوید که به نظر میرسد کودکان ۵ ماهه برای تطبیق چهرههای احساسی با صداها بهشدت به همگامسازی متکی هستند، اما کودکان ۷ ماهه میتوانند اطلاعات عاطفی دقیقتری را برای تطابق با چهرهها و صداهای احساسی دریافت کنند.
وقتی بچهها بزرگتر میشوند و به دومین سال بعد از تولد میرسند، شروع میکنند به اینکه احساسات را برای تشخیص خواستههای دیگران مفید میبینند.
برای بررسی این ایده، گروه دیگری از محققان نشان دادند که کودکان خردسال به چشیدن انواع مختلف غذا (مانند بروکلی و ماهی قرمز) واکنش نشان میدهند.
آزمایشکننده هر دو غذا را میچشد و با خوشحالی به یکی واکنش نشان میدهد و دیگری را میل نمیکند. سپس هر دو نوع غذا به کودکان داده شد و از کودک خواستند تا یکی از میان وعدهها را به آنها بدهد.
نوزاد ۱۴ ماهه
در اینجا اتفاق جالبی رخ داد، که کودکان ۱۴ ماهه صرفنظر از واکنش بازیگران به غذا، فقط هر غذایی را که شخصاً دوست دارند در اختیار او قرار میدهند.
این بدان معناست که وقتی شخص نسبت به ماهی قرمز ابراز ناراحتی کرد، اما از کلم بروکلی خوشحال شد، بچههای ۱۴ ماهه همچنان ماهی قرمز را در هنگام درخواست میان وعده برای او سرو کردند.
کودک ۱۸ ماهه
از طرف دیگر، بچههای ۱۸ ماهه هر غذایی که از آن راضی بوده به شخص میدهند؛ حتی اگر کلم بروکلی باشد. بچهها وقتی دو ساله میشوند، درباره احساساتشان زیاد صحبت میکنند.
آنها میتوانند احساسات مثبت و منفی را به عنوان «شاد»، «غمگین» و «خشم» طبقهبندی کنند و از این موارد برای توصیف احساس خود و دیگران استفاده کنند.
کوک ۳ ساله
در سن ۳ سالگی، بسیاری از کودکان، تا حدی در شناخت و ابزار احساسات توسط عروسک و انواع اسباببازیها موفق هستند، اگرچه در این سن مقداری تفاوت در بین اکثر کودکان وجود دارد.
بنابراین، به نظر میرسد که کودکان ۳ ساله رفتار و نشان دادن عواطف و احساسات ظریف خود را بر اساس بازی کردن با عروسک نشان میدهند.
البته در این سنین، کودکان دلیلی برای پنهان کردن احساس خود ندارند. زیرا هنوز به سنی که بتوانند با انجام یکسری حرکات خاص، ناراحتی خود را ابراز کنند نرسیدهاند.
بهطورکلی، چند سال اول زندگی شامل مقدار زیادی یادگیری عاطفی است.
کودکان با مفهومی ساده از نشانهها یا موقعیتهای اجتماعی شروع به کشف دنیای خود میکنند، اما در سن ۳ سالگی، میتوانند احساسات را بهدرستی دستهبندی و تشخیص دهند، و همچنین آنها را در موقعیتها تشخیص دهند.
این پیشرفت سریع درک احساسات نشان میدهد که سالهای اولیه تکامل انسان چقدر شگفتانگیز بوده و احساسات چقدر برای انسان مهم بوده است.
در این مطلب در مورد دلایل پنهان کردن احساس توسط کودک و چگونگی تشخیص و پیشرفت احساسات از نوزادی تا ۳ سالگی را بیان کردیم.
شما به عنوان والدین باید اطلاعات خود را در این زمینه افزایش دهید و بدانید که پنهان کردن احساس توسط کوک شما، متعاقباً میتواند در زندگی شخصی او در آینده بسیار تأثیرگذار باشد.
حتماً نظرات خودتان را در مورد اینکه چگونه کودک شما در برخی موارد احساسات خود را پنهان میکند در بخش دیدگاه برای ما ارسال کنید. نظرات شما میتواند دلایل دیگری که میتواند تشخیص داد که چرا کودک سعی در پنهان کردن احساس خود دارد را شناسایی کرد.
امیدواریم که این مطلب برای شما مفید بوده باشد.
دیدگاهتان را بنویسید