بهبود مهارت حرکتی ظریف کودکان در خانه با انواع بازی ساده

تقویت رشد ذهنی و مغز کودک با کمک انواع بازی حرکتی با دو روش حرکتی ظریف و حرکتی درشت انجام میشود. در این مطلب در مورد روشها و بازیهایی برای بهبود فعالیت و مهارت حرکتی ظریف کودکان صحبت میکنیم. این نوع بازیها از این لحاظ اهمیت دارد که بتوانیم رشد حرکتی و سپس تأثیر آن در رشد مغزی و تعادل بین اعصاب را در کودکان ایجاد کنیم.
نکاتی که در این مطلب گفته شده است، برای کودکان بین ۳ تا ۸ سال است. زیرا در این سنین تعامل بین حرکات بدن و عملکرد مغز نسبتاً پایین است.
با انجام حرکات ذهنی برای بهبود مهارتهای ذهنی کودکان در این سنین، آنها میتوانند اختلالات یادگیری را در دوران مدرسه به حداقل برسانند.
شاید شما روشهایی برای تقویت مهارت حرکتی ظریف کودکان داشته باشید. اما روشهایی که در این مقاله اشاره میکنیم بسیار جالب هستند و تا به الان احتمالاً از آنها باخبر بودید.
لیست بازیهای خاص برای افزایش مهارت حرکتی ظریف در کودکان
روشهایی که در این مطلب آورده شده، کاملاً مناسب این سنین (۳-۸) است، و به عنوان بازیهایی شناخته میشود که سرگرمکننده است و برای کودکان خستهکننده نیست.
همچنین تمام این بازیها را میتوانید در خانه و با وسایلی که در کمد بازی کودک هست، انجام دهید.
در ضمن وسایلی برای بازی و تقویت مهارت حرکتی ظریف مدنظر قرار دادیم که برای کودک خطرناک نیست. اما در عین حال حتماً باید مراقب کودکانتان در هنگام بازی کردن باشید.
۱- پنهان کردن اسباببازی
در این بازی شما به ۲ وسیله نیاز دارید، ۱- اسباببازی ریز. ۲- کاسه برنج یا لوبیا.
کاری که شما باید انجام دهید بدین شکل است که چند عدد اسباببازی ریز را داخل کاسه بزرگ برنج یا لوبیا قرار دهید و چشمان کودک را به آرامی ببندید و از او بخواهید تا اشیائی که در کاسه قرار دارد و از لحاظ فیزیکی و اندازه با برنج و یا لوبیا متفاوت هست را تشخیص دهد و به خارج از کاسه انتقال دهد.
۲- بازی تخته میخ و کش
یکی از روشهایی برای بازی کردن و تقویت مهارت حرکتی ظریف کودکان، استفاده از تخته میخ و کش است. البته ساخت این وسیله برای بازی باید دور از چشم کودک شما انجام شود.
ساخت تخته میخ
در ابتدا یک تخته در ابعاد حدود ۴۰*۴۰ پیدا کنید و تعدادی میخ را به صورت چند ردیف و به صورت مساوی بر روی تخته بکوبید و محکم کنید. به طوری که کودک نتواند میخها را دربیاورد و آسیبی به خود وارد کند.
شما باید طوری میخها را روی تخته قرار دهید که دارای ۸ ردیف و ۸ ستون باشد. سپس کش های زیادی را بگیرید و از یک میخ به میخ دیگر وصل کنید.
چگونه کودک با تخته میخ و کش ها بازی کند؟
هر چقدر تعداد کشها بیشتر باشد، شما میتوانید شکلها و اعداد مختلفی را ترسیم کنید. روش کار با این وسیله به همین صورت است.
که میتواند در تقویت مچ دست و انگشتان کودک و بالا رفتن تمرکز او در هنگام انجام یک فعالیت، تأثیر مثبت داشته باشد.
سعی کنید رنگهای مختلفی از کش و میخ را بر روی تخته داشته باشید که سرگرمکننده تر باشد.
هشدار: حتماً در اجرای این بازی در کنار کودک خودتان باشید تا هیچ آسیبی نبیند.
۳- بازی پاستا در جهت تقویت مهارت حرکتی ظریف
اگر قصد دارید تقویت مچ و انگشتان در کودکان را بالا ببرید، یکی از بهترین بازیها، پاستا بازی است. بازی با پاستا یکی از بهترین سرگرمیهایی است که کودکان به آن علاقهمند هستند.
برای انجام این بازی به یک بطری و پاستا نیاز دارید.
شما باید به کودک آموزش دهید که چگونه پاستا را از دهانه بطری عبور دهد و به داخل آن بیندازد و سپس اگر میتواند پاستای خشک را بدون شکسته شدن آنها به آرامی از بطری دربیاورد.
این بازی در تقویت هوش و ذهن کودک و افزایش مهارت حرکتی ظریف او تأثیر بالایی دارد و در رفع اختلالات یادگیری کودک در دوران مدرسه و افزایش ذهن آگاهی کودک مؤثر است.
۴- بازی با آب های رنگی
یکی از سرگرمیهای جذاب برای کودکان، بازی با آب و رنگهای مختلف در آب است.
چند کاسه کوچک آب با رنگهای مختلف را در کنار کودک قرار دهید و از او بخواهید تا رنگها را با هم ترکیب کنید و رنگهای جدید را درست کند.
یا میتوانید در یک تشت بزرگ آب بریزید و کودک در داخل آن قرار بگیرد و رنگهای مختلفی را در آن بریزد و از این بازی لذت ببرد.
۵- تفکیک اشیاء بر اساس رنگ، اندازه، شکل و نوع
انجام این سبک از بازیها علاوه بر تقویت مهارت حرکتی ظریف کودکان، میتواند در افزایش مهارت ریاضی او مانند: تطبیق اعداد و اشکال – کموزیاد کردن – تقسیمبندی، مؤثر واقع شود.
در مطلبی در مورد آموزش یادگیری سریع ریاضی ، نکات جالبی رابیان کردیم که خواندن آن مطلب برای کودکانی که مشکل درک ریاضی دارند بسیار مفید است.
شما به انواع اسباببازی کودک در اندازه ، شکل و رنگ های مختلف نیاز دارید. از او بخواهید تا بتواند این اشیاء و اسباب بازیهایی که شبیه هم هستند را جدا کرده و دستهبندی کند.
حتی اگر اسباببازی ندارید میتوانید از وسایل کوچک در خانه همانند: میخ – پیچ – مداد رنگی – پاستا – سنگهای ریز و … استفاده کنید.
این بازی بیشتر برای کودکان زیر ۶ سال توصیه میشود. اگر کودک شما بزرگتر است سعی کنید از روشهای پیچیدهتر و سختتر برای تفکیک و طبقهبندی آنها کمک بگیرید.
۶- بازی با گیره رخت لباس
شاید شما در داخل خانه طناب رخت برای لباس داشته باشید و یک سری وسایل را با کمک گیره بر روی آن قرار دهید تا خشک شود.
اما بهتر است در بعضی زمان ها انجام این کار را به کودک خود محول کنید.
اجازه دهید تا کودک با در دست گرفتن گیره، قدرت انگشتان و مچ دست خود را تقویت کند.
این کار نه فقط برای تقویت مچ دست، بلکه برای اجازه دادن به کودک در کمک کردن کارهای خانه و افزایش اراده در فرزندان بسیار مفید است.
اگر شما به فرزندان خود اجازه دهید که در کارهای خانه به شما کمک کنند، باعث میشود تا خلاقیت و اعتماد به نفس در کودکان بهبود یابد.
۷- خمیر بازی برای بهبود مهارت حرکتی ظریف
خمیربازی یکی از بهترین بازیها برای افزایش ضریب هوشی و خلاقیت در کودکان است. اما در این مقاله هدف ما برای بهبود مهارت حرکتی ظریف در فرزندان است.
خمیر بازی و اجازه دادن به کودک برای ترسیم اشکال مختلف بدون دخالت والدین، یکی از سرگرمیهای جذاب کودکان است.
تقویت دستان کودک و تعامل با عملکرد مغز، میتواند از کودکان یک شخصیت آرام و متفکر بسازد.
۸- شن بازی در حیاط خانه
اگر منزل شما دارای حیاط است ، میتوانید مقداری شن و یا خاک را برای بازی کودک خود جمعآوری کنید و از او بخواهید تا با شن و مخصوصاً خاک، یک خانه و یا هر شکلی که دوست دارد را بکشد.
اصلاً مهم نیست که چگونه آن را انجام میدهد. فقط تقویت دستان کودک و افزایش خلاقیت مهم است.
هشدار: حتماً مراقب باشید که کودک شما شن و یا خاک را در دهان، چشم و گوش خود نریزد. سعی کنید در انجام این بازی و دیگر بازیها در کنار کودک باشید.
سخن پایانی
بازیهای زیادی در دنیا وجود دارد که برای تقویت مهارت حرکتی ظریف کودک مناسب هستند. اما اینکه چه بازیهایی مناسب جامعه و نوع فرهنگ آن جامعه هستند، بسیار مهم است.
ما سعی کردیم بازیهایی را معرفی کنیم که بتوانید در خانه و در کنار فرزندتان انجام دهید.
سعی کنید بازیهایی را انتخاب کنید که برای کودک شما نسبتاً آسان و بدون ریسک و خطر باشد. حضور والدین در کنار فرزندان در هنگام انجام انواع بازیها بسیار مهم است.
همانطور که گفتیم این بازیها برای کودکانی در سنین ۳ تا ۸ سال مفید است.
پس از انجام این بازیها برای کودکان زیر ۳ سال خودداری کنید، زیرا ممکن است کودک شما دچار آسیب شود. همچنین در زیر ۳ سال درک کودکان از این بازیها پایین است.
اگر شما هم بازیهای مختلفی در خانه دارید که میتواند در تقویت مهارتهای حرکتی ظریف کودکان مفید باشد، حتماً در بخش دیدگاه برای ما ارسال بفرمایید.
دیدگاهتان را بنویسید